Husmanskost

Kornmjölsgröt

Kornmjölsgröt

Gröt tillhör en av de viktigaste basfödorna…

Plättar

Plättar

Den svenska plättan är en omdebatterad liten sak, med betoning på liten. Plättan introducerades någon gång under 1800-talet, när plättjärnen…

Wallenbergare

Wallenbergare

Wallenbergare är något av det mest klassiska man kan göra med färs. En riktig Wallenbergare består av kalvfärs, men det…

Knäckebröd

Knäckebröd

Det finns få saker som är så ursvenska som knäckebröd. Det har bakats i Sverige sedan 500-talet åtminstone, särskilt i…

Senapssill

Senapssill

Att göra en egen sillinläggning behöver inte vara jättekomplicerat. Senapssillen är en av de enklaste att göra, i synnerhet om…

Redskap

Actifry

Actifry

Pommes i ugnen blir oftast inte så roliga tycker jag. Antingen blir de stenhårda eller sladdriga, men…

Soppor

Ärtsoppa med sparris

Ärtsoppa med sparris

Om du tycker om smaken av sparris men tycker att smaken kan bli lite väl intensiv eller…

Vinter

Granlikör

Granlikör

Granbarr innehåller en hel del kåda, oljor, mineraler och vitaminer, och faktiskt så mycket c-vitamin…

Rabarberkräm

Rabarberkräm

Rabarberkräm kan bli väldigt syrlig om man har gammaldags rabarber, smaka av medan du kokar…

Rulla till toppen